Польща оновила список країн, з якими закриває авіасполучення / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ Польщі опублікувало оновлений список країн, з яких забороняються польоти до Польщі у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією на їхній території. 

Читайте такожСтало відомо, коли Україна може відкрити кордон для іноземців

Як випливає з повідомлення на сайті польського МЗС, Україна до цього списку не потрапила, хоча тижнем раніше ЗМІ писали, що наша країна цілком може в ньому опинитися.

Відео дня

Разом з тим до списку потрапили 44 країни, авіасполучення з якими Польща закриває до 15 вересня 2020 року. Також полякам порекомендували утриматися від планування поїздок до цих країн.

У МЗС Польщі пояснили, що під заборону польотів потрапили ті країни, де за останні 14 днів коефіцієнт випадків інфікування COVID-19 на 100 тисяч людей склав 60.

Тим громадянам, які на момент оновлення списку опинилися в "забороненій" країні, в польському зовнішньополітичному відомстві нагадали, що вони можуть скористатися альтернативними видами повернення в країну - на машині або літаком через інші держави, які не потрапили в список.

Список країн, з якими Польща закрила авіасполучення до 15 вересня / фото www.gov.pl

Список країн, які підпадають під заборону польотів до Польщі (червоні на карті):

Албанія, Аргентина, Вірменія, Багамські острови, Бахрейн, Беліз, Болівія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Чилі, Чорногорія, Домініканська республіка, Еквадор, Есватіні, Гватемала, Іспанія, Гондурас, Індія, Ірак, Ізраїль, Катар, Казахстан, Колумбія, Косово, Коста-Ріка, Кувейт, Ліван, Лівія, Люксембург, Північна Македонія, Мальдіви, Мальта, Мексика, Молдова, Намібія, Панама, Парагвай, Перу, Кабо-Верде, ПАР, Румунія, Сальвадор, Суринам, США.

Також МЗС Польщі визначило ще з 19 держав і території, з коефіцієнтом вище 60 випадків коронавірусу на 100 тисяч осіб, з якими поки не зупиняли авіасполучення. Однак якщо ситуація на їхніх територіях продовжить погіршуватися, то перелік буде розширено за рахунок вищевказаних держав.

України в цьому списку також немає - вона на карті від МЗС Польщі позначена синім кольором, тобто як безпечна.

Країни в зоні ризику, з якими Польща може закрити авіасполучення (помаранчеві на карті):

Андорра, Аруба, Британські Віргінські острови, Хорватія, Франція, Гібралтар, Гуам, Гайана, Гватемала, Монако, Палестина, Французька Полінезія, Пуерто-Ріко, Сен-Мартен, Тринідад і Тобаго, Віргінські острови США, Фарерські острови, острови Теркс і Кайкос.

Коронавірус і закриття кордонів: що відомо