Співробітники СБУ виявили факти протиправних угод з військовим майном, з боку начальника речовий служби і начальника речового складу однієї з військових частин Вінницької області, які привласнили понад 500 тисяч гривень

Як повідомили "Комментарии" з посиланням на СБУ, перевірка, проведена контрольно-ревізійним управлінням контрольно-ревізійного департаменту Міноборони, підтвердила факти нестачі речового майна на суму 290 тисяч гривень і льотно-технічного обмундирування на суму 230 тисяч гривень.

"Встановлено, що зловмисники невеликими партіями постачали вкрадене майно знайомому підприємцю, який реалізовував його в роздріб на центральному ринку Вінниці. З метою приховання злочину, ці чиновники внесли завідомо неправдиві дані в відомості про видачу речового майна особового складу військової частини", - зазначили в СБУ.

Відео дня

За фактами привласнення чиновниками військової частини військового майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 та ч.2 ст.410 Кримінального кодексу України.