"Вінничина лідирує по кількості звернень до правоохоронних органів стосовно порушень виборчого процесу станом на 26 жовтня".

Про це сьогодні на прес-конференції заявила Анна Олійник, начальник Центру зв‘язків з громадскістю Вінницької обласної міліції.

- Вінничина у трійці по кількості звернень - перед нами Київська і Луганська область, - говорить Олійник. -  Поступило 353 повідомлення, порушено 4 кримінальні справи: по крадіжці з офісу політичної партії,  дві стосовно пошкодження біл-бордів та через крадіжку агітаційного біл-борду. Останні три зафіксовано по Літинському району.  24 особи притягнуто по 25 справам до адміністративної відповідальності.

Відео дня

Набільше порушень  по порядку розміщення агітматералів, виготовлення агітпродукції без зазначення відповідального та порушення правил благоустрою.

- На 670 виборчих дільницях Вінниччини чергують по 2 правоохоронця, - продовжує Олійник. - Якщо на дільниці менше 300 виборців, то чергує один міліціонер і йому допомагає член добровільної дружини. Таких в області 592.

Всього виборці дільниці Вінниччини охроняють 2600 міліціонерів.