Працівники Вінницького Управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили злочинну діяльність посадової особи одного з лісництв Вінниччини. Чоловік, працюючи лісником в одному з районів області, зловживаючи службовим становищем, самовільно вчинив незаконну порубку дубових дерев, чим спричинив державі збитків на суму майже 350 тисяч гривень.

Про це повідомив СЗГ УМВС України у Вінницькій області.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, працівниками міліції було встановлено, що мешканець одного з районів області, працюючи лісником, і будучи наділений організаційно-розпорядчими обов’язками щодо здійснення охорони лісів і довіреного йому майна в межах закріпленого обходу, зловживаючи службовим становищем, вчинив самовільну незаконну порубку дубових дерев. Майже 60 незаконно зрубаних дерев лісник продав заготовачам деревини, які були у нього постійними клієнтами. Своїми діями службова особа завдала державі шкоди на суму майже 350 тисяч гривень.

Відео дня

Стосовно лісника Вінницькою міжрайонною прокуратурою порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.