За підозрою у скоєнні крадіжки грошей та солодощів з місцевого магазина працівники міліції затримали двох неповнолітніх школярів. Зі слів підозрюваних, вони зажадали екстремальних розваг, тому наважились на злочин.

Про це повідомив СЗГ УМВС України у Вінницькій області.

До Калинівського райвідділу міліції звернулась 26-річна жителька одного з сіл району з повідомленням про те, що з її магазину невідомі особи шляхом зламу замків та металевої решітки скоїли крадіжку грошей й в сумі 1700 гривень та продуктів харчування.

Відео дня

Працівникам міліції, які прибули на виклик, одразу стало зрозумілим що до злочину скоріш за все причетні діти. Про це свідчили продукти, які зникли з полиць магазина – солодка вода, печиво, цукерки, шоколадки. Вийти на слід зловмисників оперативникам допоміг підліток, який випадково почув з розмови двох школярів, що вони збираються «на діло». Коли до підозрюваних хлопців прийшли правоохоронці, вони одразу зізналися у скоєнні крадіжки та повернули 513 гривень, які в них залишилися після придбання мобільного телефону.

Підозрюваними виявилися 13 та 14-річні школярі, жителі одного з сіл Калинівського району. Зі слів підозрюваних, вони захтіли екстремальних розваг, тому наважились на злочин. До вхідних дверей магазина хлопці підібрали ключ, а металеву решітку зламали слюсарним інструментом.

За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення). За такий злочин передбачено покарання до шести років позбавлення волі.