13-річна Катерина Маєвська, вихованка секції плавання вінницького міського Палацу дітей і юнацтва ім. Лялі Ратушної, майже цілий рік вчилась у Броварському училищі фізичної культури і спорту, але суттєвого покращення її результатів там не відбулось. Тоді Катруся повернулась до Вінниці, де знову почала тренуватись у молодого амбітного фахівця Сергія Коваля. І незабаром «вистрелила» на чемпіонаті України серед дівчат до 13 років, який відбувся на початку листопада в Євпаторії (Крим).

Катерина Маєвська у запливі на 50 м на спині не лише виборола бронзову медаль (інші вінничани до п’єдесталу не дотягнули), але й виконала норматив кандидата у майстри спорту України, що в її юному віці вважається чималим досягненням. Раніше талановита вінницька плавчиня вже була чемпіонкою країни.

– Розряд кандидата у майстри спорту мені присвоїли не за зайняте місце на чемпіонаті країни, а за виконання відповідного нормативу. У Євпаторії мене випередили лише майстер спорту з Харкова і кандидат у майстри з Києва, – сказала Катерина Маєвська. – В обласних змаганнях серед жінок я найчастіше всього беру перші місця. В основному сперечаюсь зі студентками. На тренуваннях у ПДЮ змагаюсь з юнаками, серед яких є і майстер спорту. Окрім того, намагаюсь постійно покращувати власний час проходження дистанції. 

Відео дня

Катя Маєвська від тренувань відпочиває лише один день на тиждень. Займається плаванням по півтори години двічі на день, вранці і ввечері. Після ранкового тренування йде до школи.

Сергій Коваль оптимістично оцінює перспективи Маєвської. За його словами, дівчина може стати майстром спорту України. А ось про шанси Каті потрапити на чемпіонати Європи і світу казати складно. Адже серед таких юних плавців офіційні міжнародні змагання взагалі не проводяться.