29 листопада вже колишній голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига, якого ЦВК 28 листопада зареєструвала народним депутатом України розповів що 2,5 роки роботи на посаді голови облдержадміністрації були найкращими в його житті.

- Посада губернатора має досить насичений графік, проте основне це робота з людьми. Лише спілкуванням з людьми можна налагодити роботу влади з суспільством, - повідомив екс-губернатор.

Як розповів М. Джига, основним напрямком він обрав гуманітарну сферу та створення умов для її розвитку, повідомляє Вінниця‘ОК.

Відео дня

- Ремонт лікарень, будівництво шкіл, все що стосується створення нормальних умов для людей, було пріоритетним в моїй роботі. Хіба людина зможе вилікуватись якщо в лікарні спати на матраці ще з 50-х років... Я сподіваюсь що моїм наступником буде продовжена програма розвитку гуманітарної сфери в області, - каже Микола Джига.

Залишаючи посаду губернатора Микола Джига подбав про завершення будівництва «Пироговки».

- Перед тим як піти з посади я залишив Президенту листа щодо виділення 70 млн. гривень для закупівлі обладнання в новий хірургічний корпус лікарні ім. Пирогова, який буде найкращим в Україні і для якого вже замовлено сучасну техніку, - повідомив Джига.

Відповідаючи на запитання, кого б Джига забрав із собою у Київ, він не вагаючись відповів: «Володимира Борисовича Гройсмана – на посаду прем’єр-міністра».

У свою чергу мер Вінниці відповів Джизі побажанням «одноосібно створити у новій Верховній Раді свою більшість», подякував екс-губернатору за співпрацю та вручив йому орден «За заслуги перед містом Вінниця».

- Нам пощастило що 2,5 роки тому Вінниччина отримала сильного керівника, який переживав як за область в цілому, так і за Вінницю. Ми завжди знаходили порозуміння і підтримку Миколи Джиги. Зараз ми втратили потужного губернатора, але завдяки виборцям 15 округу маємо лобіста нашого регіону у Верховній Раді, - сказав мер міста Володимир Гройсман.