Ілюстрація REUTERS

Протягом минулої доби, 26 грудня, російські окупаційні війська на сході України 7 разів порушили режим припинення вогню. За даними розвідки, в ході бойових дій двох окупантів було знищено та одного поранено.

Читайте такожПрактично вся "сіра зона" на Донбасі звільнена та взята під контроль ЗСУ – радник Порошенка

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, за добу зафіксовано один випадок застосування ворогом озброєння, забороненого Мінськими угодами. Зокрема, бойовики здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм позицій ОС в районі населеного пункту Гнутове. 

Відео дня

Опорні пункти українських військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селищ Красногорівка, Луганське, Піски – на Донецькому напрямку та в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку.

Протягом минулої доби жоден український військовий не постраждав. Для придушення вогневих провокацій противника, підрозділи що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби.

Протягом поточної доби, 27 грудня, ворог відкрив вогонь по позиціях українських військових з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Пищевик на Маріупольському напрямку.

Втрат серед військовослужбовців ОС протягом поточної доби немає.