Збройні сили України в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі тренувались знищувати ворожий десант та відпрацювали дію систем протиповітряної оборони.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

«За наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва на початку тижня на одному з аеродромів у районі проведення операції Об'єднаних сил відбулося практичне тренування сил і засобів протиповітряної оборони летовища», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожБіля українського кордону Росія зосередила понад 87 тисяч військових - Єльченко

Зазначається, що у ході тренування екіпажі армійської авіації зі складу Об’єднаних сил здійснювали умовне знищення десанту противника у повітрі та на землі.

Водночас підрозділи радіотехнічних військ мали завдання своєчасно виявити засоби повітряного нападу, а підрозділи ППО, що мають на озброєнні зенітні ракетні та зенітно-артилерійські комплекси і засоби, тренувалися у пошуку, супроводженні та умовному знищенні повітряних цілей.

У штабі зауважили, що тренування засвідчило, що протиповітряна оборона аеродрому оцінена як «надійна», органи управління та підрозділи готові до виконання завдань за призначенням.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році зафіксовано 153 випадки незаконного перетину кордону Росією для поставок зброї на Донбас.