Бойовики зібрались у «Президент-готелі» / фото Роман Цимбалюк

У Москві помічник президента Росії Владислав Сурков зібрав «раду» російських бойовиків, які воювали і продовжують воювати на Донбасі.

Читайте такожТерориста "Гіві" два роки тому ліквідували українські спецслужби – журналіст Бутусов

Про це УНІАН повідомили в так званому «Союзі Добровольців Донбасу».

Відео дня

Сходка бойовиків проходить у «Президент-готелі», де російська влада проводить різні офіційні заходи, зокрема зустрічі в рамках СНД.

Ватажок цього «союзу», керівник першої окупаційної адміністрації в Донецьку Олександр Бородай заявив, що ця організація багато робить «у медико-соціальній сфері, і в справі військово-патріотичного виховання молоді».

За його словами, «союз» сприяв наданню медичної допомоги 800 пораненим бойовикам.

фото Роман Цимбалюк

«Від Києва в розпал виборчих перегонів можна очікувати чого завгодно. У разі, якщо ситуація вимагає цього, ми мобілізуємо добровольців у найкоротші терміни. До цього ми, як Союз, готові», - сказав Бородай.

У рамках цієї зустрічі бойовики мають намір обговорити «Роль «добровольців» у російській весні 2014 року в Криму», «Проблеми перебування «добровольців» у місцях позбавлення волі» на окупованій частині Донбасу; здійснення «військово-патріотичної роботи» з підростаючим поколінням, а також «Проблеми соціалізації «добровольців», адаптації до мирного життя в умовах економічної кризи».

фото Роман Цимбалюк

12 лютого прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Сурков - дуже високопоставлений чиновник, помічник президента, і все помічники перебувають у постійному регулярному контакті з главою держави.