Наєв розповів про головні досягнення за рік / фото УНІАН

Колишній командувач сил ООС Сергій Наєв вважає головними досягненнями за останній рік значне підвищення боєздатності та покращення вмінь командирів адекватно реагувати на загрози з боку ворога.

Про це екс-командувач розповів в інтерв’ю ТСН. За його словами, командири тактичної ланки і оперативного рівня навчились діяти продумано і чітко давати відповідь на дії окупантів.

Читайте такожОкупанти на Донбасі з гранатометів били по позиціях ООС, двоє українських військових поранені

Відео дня

«Я завжди ставив завдання командирам та вимагав вміти воювати не числом, а умінням. До всіх поставлених задач ми залучали всі необхідні сили від СБУ, яка надавала відповідні розвіддані, до засобів радіоелектронної боротьби, які унеможливлювали вплив ворожих засобів проти нас, а також застосовувався комплексний підхід всіх інших засобів, в тому числі і вогневого ураження. Крім цього, я суворо розглядав кожен випадок наших втрат, щоб врахувати всі можливі помилки і надалі їх не повторювати. Воїни Об’єднаних сил вчилися ефективно застосовувати нову українську зброю - це і протитанкові ракетні комплекси, і засоби контрснайперського вогню. В комплексі це дало зрозуміти ворогу, що наші воїни мають високий рівень підготовки і вишколу. Крім того, я на чинне місце поставив гуманітарну місію ОС - у роботі з населенням ми відійшли від практики “що нам дали, те ми й віддали”, а вивчали безпосередньо на місцевості потреби населення на лінії зіткнення і надалі надавали необхідну допомогу, основну увагу приділяли лікувальним закладам», – розповів Наєв.

Він заявив, що також зробив все, щоб унеможливити переправлення через лінію розмежування нелегальних товарів. «Одразу на початку ООС ми закрили логістичні центри, які існували на двох пунктах пропуску, поки їхню роботу не доведуть до належного стану. Станом і на зараз вони до ладу не приведені і не працюють», – додав Наєв.