Ілюстрація REUTERS

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявляє, що суто військовий варіант звільнення окупованої частини Донбасу не розглядається.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, ТСН та ТСН Тиждень.

На запитання, чи є військовий варіант розв’язання конфлікту на Донбасі, він відповів: «Суто військового варіанту я не бачу».

Відео дня

Читайте такожЗ'явилося відео, як українські військові відбивають атаки піхоти ЗС РФ на щойно зайнятих позиціях на Донбасі

Коментуючи заяву колишнього командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва про те, що на військову операцію зі звільнення Україною окупованих територій піде менше доби, Хомчак зауважив: «Я Наєва ще не бачив, він зараз у відпустці, він є моїм заступником. Я йому поставлю це питання: чим він керувався (коли це заявляв – УНІАН). Мені самому цікаво, як він це бачить».

Як повідомляв УНІАН, 12 травня Наєв в інтерв'ю ТСН заявив, що на військову операцію зі звільнення Україною окупованих територій піде менше доби. На запитання, скільки часу займе звільнення територій від окупантів, Наєв відповів, що для цього потрібно "дуже мало часу". "Безпосередньо на військову акцію щодо звільнення території піде дуже мало часу - менше доби. Головне в такому випадку - дуже швидка дія, щоб дійти до українського кордону і там закріпитись. А на звільненій території одразу ж мають розпочати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури", - сказав генерал.