Упродовж доби внаслідок ворожих обстрілів втрат з нашого боку не було / фото Юрий Светлана Печений, Facebook

Російські найманці, порушуючи мінські домовленості, навмисне обстріляли ділянку розведення сил і засобів у районі Золотого з міномета калібру 82 мм.

Загалом, за добу зафіксували 17 порушень "режиму тиші" з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, йдеться у вечірньому повідомленні прес-центру ООС у Facebook.

Читайте такожЗСУ зазнали втрат на Донбасі: стало відоме ім’я вбитого окупантами захисника України

Відео дня

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" бойовики здійснили 9 обстрілів: неподалік Пісків з напрямку Веселого – з міномета калібру 82 мм, а також зі стрілецької зброї; двічі поблизу Лебединського з напрямку Саханки – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Пищевика з напрямку Верхньошироківського – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; неподалік Миколаївки, Новотроїцького та поблизу Новогнатівки – зі стрілецької зброї; поблизу Красногорівки з напрямку Старомихайлівки – з ручних протитанкових гранатометів; неподалік Павлополя з напрямку Українського – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 8 обстрілів: поблизу Новолуганського з напрямку Доломітного – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм; двічі в районі Золотого – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; неподалік Золотого з напрямку Первомайська – обстріляв ділянку розведення сил і засобів з міномета калібру 82 мм; поблизу Майорська з напрямку "Шахта 6-7" – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; двічі неподалік Кримського – зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Авдіївки з напрямку Яковлівки – з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня активісти партії «Національний корпус» вирішили організувати свій блокпост у районі населеного пункту Золоте в Луганській області на час розведення військ.

Лідер організації Білецький заявив, що влада хоче залишити жителів населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська без прикриття, «принести в жертву «ЛДНР», тому ветерани, які воювали на Донбасі у 2014 році, приїхали в район Золотого і планують залишитися на блокпосту на час розведення військ. Крім того, активісти партії та прихильники руху організували автопробіг на підтримку України.