«Нацкорпус» вирішив встановити свій блокпост у районі Золотого / фото УНІАН

Активісти партії «Національний корпус» вирішили організувати свій блокпост у районі населеного пункту Золоте в Луганській області на час розведення військ.

Про це у відеозверненні заявив лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький.

Читайте такожРозведення військ: Разумков пояснив, хто забезпечить безпеку на лінії розмежування

«Якщо свій прямий обовʼязок — захищати кожного українця, кожен сантиметр української землі не виконують президент і влада, тоді її виконаємо ще раз ми, ветерани-добровольці. Це наш останній блокпост, і ми даємо слово, що його ніколи не залишимо», — розповів він.

Білецький заявив, що влада хоче залишити жителів населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська без прикриття, «принести в жертву «ЛДНР», тому ветерани, які воювали на Донбасі у 2014 році, приїхали в район Золотого і планують залишитися на блокпосту на час розведення військ. Крім того, активісти партії та прихильники руху організували автопробіг на підтримку України.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, 1 жовтня українська сторона Тристоронньої контактної групи погодила «формулу Штайнмаєра», а президент Володимир Зеленський анонсував розробку нового закону про особливий статус Донбасу. Тоді ж Зеленський анонсував розведення сил біля Золотого і Петровського. Згоду на «формулу Штайнмаєра» в Києві зустріли акціями протесту під гаслом «Ні капітуляції».

Пізніше Міністерство оборони повідомило, що процес розведення військ в Петровському і Золотому може початися за умови дотримання режиму припинення вогню протягом семи днів.