В Міноборони увічнили пам'ять загиблих українських воїнів / фото УНІАН

Міністерство оборони України внесло у Книгу пам'яті імена 2 тис. 627 загиблих військовослужбовців Збройних сил України та ще 440 військослужбовців нших силових структур.

Читайте такожПішла на фронт вслід за загиблим батьком: бойовики на Донбасі вбили військову ЗСУ (фото, відео)

Як йдеться у повідомленні на сайті Міноборони, про це сьогодні, 16 жовтня, під час брифінгу заявив заступник директора Національного військово-історичного музею України з наукової роботи Ярослав Тинченко.

Відео дня

"Станом на сьогодні, у Залі Пам'яті на території Міністерства оборони до Книг Пам'яті внесено імена 2 тис. 627 загиблих військовослужбовців Збройних Сил України та 440 загиблих військослужбовців від інших силових структур, а саме: Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Служби безпеки України", - сказав Тинченко.

Він зауважив, що до Книг Пам'яті внесено тільки бойові втрати.

Зала пам'яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Залу спеціально розташовано таким чином, щоб до неї могли зайти військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, а також пересічні громадяни, аби віддати шану своїм захисникам.

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Києві внаслідок збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12 800 до 13 000 осіб.