Упродовж доби бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню / фото УНІАН

Завершився етап розведення сил та засобів з обох сторін на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Операції об’єднаних сил.

«Представники СММ ОБСЄ, зокрема і з використанням БПЛА, виконали верифікацію проведених нами заходів», – повідомили у прес-службі ООС.

Відео дня

Читайте такожАвтомобіль з бойовиками підірвався на міні на Донбасі – штаб ООС

В ООС нагадали, що у разі загрози життю чи здоров’ю, захоплення територій або проникнення ворожих розвідників й диверсантів військовослужбовці дадуть адекватну відповідь.

Крім того, упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 3 обстріли позицій Об'єднаних сил: двічі поблизу Старогнатівки – з мінометів калібру 120 мм, СПГ та великокаліберних кулеметів; неподалік Новогнатівки – зі станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська здійснили 2 обстріли наших позицій: біля Майорська – зі станкових протитанкових гранатометів; неподалік Луганського – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї та ручних протитанкових гранатометів.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня о 12.00 в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування.  Зокрема, в районі Золотого сили та засоби відводяться на відстань 1 км, процес має тривати не більше 30 днів.

У штабі операції Об'єднаних сил наголосили, що жодних територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не залишили жодного населеного пункту.