osce.org

Міністр закордонних справ головуючої в ОБСЄ Сербії Івіца Дачіч засуджує факти порушення режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі, зафіксовані останніми днями. 

Як повідомляє прес-служба ОБСЄ, сербський міністр висловив серйозне занепокоєння у зв’язку із застосуванням заборонених видів важкого озброєння та посиленням військового протистояння навколо Донецька та Широкиного.

”Він знову підтвердив заклик, підтриманий Бєлградом минулого тижня під час зустрічі міністерської ”Трійки” ОБСЄ (разом з головами МЗС Німеччини та Швейцарії), що всі сторони повинні повністю та безумовно дотримуватися режиму припинення вогню, зупинити воєнні дії та втілити всі положення Мінських угод, в тому числі щодо відведення важкого озброєння”, - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ повідомляють про погіршення ситуації в зоні АТО

Як зазначив Дачіч, найголовніше на даний час - сприяти політичному процесу на Донбасі.

”Я закликаю всі сторони докладати всіх зусилля у цьому напрямку”, - сказав Дачіч.

Також він наголосив на важливості гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які працюють на Донбасі.

Читайте такожВ результаті обстрілу Широкиного загинув боєць батальйону "Донбас", ще одного - поранено

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу антитерористичної операції, сьогодні з опівночі до 18.00 на сході України незаконні збройні формування 56 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі застосовуючи проти українських силовиків важке озброєння, що мало бути відведене від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями від 12 лютого.