Міст у Станиці Луганській планують відкрити 23 листопада / фото УНІАН

Міст у Станиці Луганській планують відкрити 23 листопада, і ним зможуть рухатися не лише пішоходи, а й екстрені служби та комунальний транспорт.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Читайте такожУ Станиці Луганській розпочався монтаж другої металоконструкції мосту

За словами чиновника, мостом зможе проїхати, наприклад, швидка. Відкрити ж його планують раніше анонсованого часу, адже будівництво випереджає графік.

"Швидка допомога зможе проїжджати. Міст витримує навантаження або якийсь мікроавтобус проїжджає вільно, - сказав він. - Офіційно (закінчать будівництво - ред.) – до 27 (листопада – ред.). Поки що, з того, що я бачу, якщо не завадить погода, то можна здати і достроково на декілька днів. Можливо, там 23 числа можна вже відкривати".

Гайдай зазначив, що офіційне відкриття влаштують, але "без пафосу і концертів". Також він не знає, яка делегація буде на ньому присутня.

Нагадаємо, раніше на відеохостингу YouTube запустили онлайн-трансляцію з веб-камери, встановленої біля зруйнованого мосту в районі смт Станиця Луганська на Луганщині.

Відновлення мосту через р. Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов’язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування. Відкрити міст мають до 27 листопада.