REUTERS

Бойовики знову зірвали початок робіт з відновлення зруйнованого мосту в Станиці Луганській.

Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє у Facebook.

Читайте такожЗСУ зазнали втрат на Донбасі

Відео дня

У повідомленні зазначається, що сьогодні вранці «окупаційна влада через представників ОБСЄ повідомила українську сторону про відсутність посадової особи, яка може прийняти відповідне рішення на проведення підготовчих робіт з відновлення мосту. Також було повідомлено про відсутність відповідних інструкцій та детального плану будівництва. Таким чином роботи з відновлення зруйнованої частини мосту в черговий раз були заблоковані представниками НЗФ РФ».

Українська сторона продемонструвала Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ готовність до запланованих робіт з відновлення мосту: представлено офіційні запити про організацію робіт, робочу команду з технікою та обладнанням.

«Представниками СММ ОБСЄ було зафіксовано факт зриву робіт з ремонту зруйнованої частини мосту окупаційною владою», - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що, «аби не гаяти часу, українська сторона розпочала підготовчі роботи з ремонту дорожнього полотна».

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

24 серпня українська сторона СЦКК заявила, що окупаційна влада відмовляється демонтувати фортифікаційні споруди поблизу Станиці Луганської, що не дозволяє розпочати ремонт зруйнованої частини мосту.

29 серпня прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що бойовики встановили біля мосту у Станиці Луганській нову фортифікаційну споруду.

2 вересня українська сторона демонтувала останню фортифікаційну споруду, що розміщена в районі КПВВ "Станиця Луганська".

Водночас бойовики не знесли будку, що створюватиме перешкоди під час ремонту мосту.