Ілюстрація REUTERS

Упродовж минулої доби, 9 грудня, збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано також ворожий вогонь із озброєння БМП.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

Читайте такожВтрати на Донбасі: стало відоме ім’я вбитого бойовиками українського військового

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські окупаційні війська здійснили 4 обстріли: двічі неподалік Водяного – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; біля Березового – з автоматичних гранатометів; поблизу Красногорівки – із гармат БМП-1, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано 3 ворожі обстріли: біля Луганського – з ручних протитанкових гранатометів; неподалік Новолуганського – із РПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; поблизу Хутора Вільного – із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Вчора, 9 грудня, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинуло троє військовослужбовців Об'єднаних сил.

Як повідомляв УНІАН, за результатами саміту в Парижі президент України Володимир Зеленський заявив, що «нормандська четвірка» домовилась про запровадження безстрокового перемир’я на Донбасі, що має розпочатись до кінця 2019 року.