Чоловік неодноразово брав участь у бойових діях, здійснював пропагандистську діяльність в ОРДЛО тощо / Сайт бойовиків

Громадянину Російської Федерації, який у складі терористичної організації «ДНР» катував українських військовополонених, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«За процесуального керівництва прокурорів Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Генеральної прокуратури України СБУ повідомлено про підозру громадянину РФ - учаснику терористичної організації «ДНР», який катував українських військовослужбовців, за ч. 2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі двох або більше осіб), ч.1 ст. 258-3 (участь в терористичній організації), ч.2 ст. 28, ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими)», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа блокпостах люди змушені ходити у туалет в заміновані лісосмуги – ОБСЄ

За даними слідчих, учасник терористичної організації «ДНР», відомий за позивним «Москва», впродовж вересня 2014 - травня 2015 років, діючи за попередньою змовою зі службовими особами ЗС РФ, безпосередньо брав участь у бойових зіткненнях з українськими військовослужбовцями в районі Донецького аеропорту.

Зазначається, що він також здійснював пропагандистську діяльність шляхом публікацій антиукраїнських проросійських статей, виготовлення відеоматеріалів та розміщував їх в Інтернеті. «Все це для досягнення злочинного плану щодо ведення агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону», - йдеться у повідомленні.

Також він, у порушення норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, катував електричним струмом українських військовослужбовців, які потрапили у полон під час оборони Донецького аеропорту, для отримання даних військового характеру.

«Вказану особу викликано до органу розслідування на 02.01.2020 для проведення слідчих дій. У випадку його неприбуття без поважних причин, слідством буде ініційовано затримання та взяття під варту. Інкриміноване йому вчинення особливо тяжких злочинів передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі», - повідомили у Генпрокуратурі.