REUTERS

Генпрокуратура висунула підозри чотирьом бойовикам за статтями про участь у незаконному збройному формуванні «ДНР» і жорстокому поводженню з військовополоненими.

Про це повідомляє прес-служба ОГП.

Читайте такожБойовики зізналися, що затримують заплату мешканцям ОРДЛО

Відео дня

За версією слідства, вони брали участь у проведенні так званого «параду полонених» в окупованому Донецьку 24 серпня 2014 року.

50 військовополонених вишикували у похідну колону та у супроводі озброєних гвинтівками осіб змусили рухались по центральній вулиці окупованого Донецька. При цьому під час руху указаної колони військовополонені зазнавали образ, ударів та побоїв, чим принижувалась їхня честь і гідність.

Проведення подібних заходів порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, яка визначає гуманне поводження з ними, гарантує їх захист, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки, зазначили у Генпрокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, у Моніторинговій місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні висловили стурбованість з приводу затримання і катування бойовиками на Донбасі цивільних осіб.