Бойовики розмістили на лінії зіткнення кілька гаубць / Фото: УНІАН

Російсько-окупаційні війська розмістили на вогневих позиціях понад 20 одиниць важкого озброєння, серед яких 122-мм гаубиці.

Про це на брифінгу з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожУ бою на Донбасі загинув український воїн "Лєший" (фото)

Відео дня

За його словами, командування окупаційних військ РФ намагається скористатися введеними карантинними заходами на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях для обмеження пересування транспорту, у т.ч. для груп Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Окупанти використовують карантин для приховування порушень Мінських домовленостей щодо відведення важкого озброєння від лінії зіткнення.

«Так, протягом поточного тижня на окремих напрямках відмічені висування противником на раніше підготовлені вогневі позиції понад 20 одиниць важкого озброєння, у т.ч. 122-мм гаубиць», - зауважив Гуцуляк.

Крім того, за його словами, у районах населених пунктів, з порушенням відстаней відведення важкого озброєння, противник продовжує утримувати 122-мм реактивні системи залпового вогню «Град».

Своєю чергою підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ, наголосив речник.