REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив: «Зокрема, вночі через українські позиції в Ленінському спробувала прорватися ворожа ДРГ, яка переправилася через канал Сіверський Донець – Донбас. Напад відбито». За його словами, приблизно у цей же час, близько першої години ночі, ворог провів три мінометних обстріли українських позицій біля Новгородського. Дрібніші провокації бойовиків відбувалися по всьому периметру окупованої Горлівки.

Читайте такожНа Донеччині СБУ та військові ліквідували групу диверсантів "ДНР" (відео)

Відео дня

Лисенко повідомив, що на Донецькому напрямку «противник продовжує планомірні артилерійські і мінометні обстріли українських позицій на першій та другій лініях оборони біля Світлодарська». «Зокрема, понад півтори години ішов обстріл зі 152-мм гармат українських укріплень за с. Розсадки. Сліди від ворожих снарядів зафіксовано навіть у тилу – на відстані 12 км від фронту», - додав він.

За його словами, дуже неспокійною залишається обстановка і на захід від Світлодарського водосховища – в передмістях Горлівки.

Лисенко повідомив, що також південніше, біля Верхньоторецького (це на півдорозі з Дзержинська в Ясинувату), увечері українські військові відбили атаки 2 ворожих ДРГ. Після відступу бойовиків по українських позиціях відпрацював ворожий міномет.

«На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінною – бої тривають цілодобово. Зафіксовано 5 епізодів обстрілів житлових кварталів: постраждали Авдіївка та Опитне», - додав Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку вчора було затишшя. При цьому зазначив, що вчора після опівночі та рано вранці бойовики кілька разів відкривали вогонь по наших позиціях у Чермалику зі стрілецької зброї, зокрема близько години працювали ворожі снайпери.

Лисенко повідомив, що на Луганському напрямку знову активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси. «Протягом дня бойовики провели 3 обстріли наших позицій зі 120-мм мінометів біля Новотошківського та Оріхового. Короткотривалі, епізодичні провокації противника зафіксовано по всій лінії зіткнення на Луганщині, зокрема у Станиці Луганській, Щасті, Золотому та на рубежах оборони на схід від Попасної та Троїцького», - сказав він.