фото УНИАН / УНИАН

Про це він заявив в інтерв'ю "Новоому времени".

За його словами, чисельність цих корпусів — близько 35 тис. чоловік. Ще близько 9 тис.— бойові російські частини.

Крім того, зазначає Турчинов, при цьому створено вже третій корпус, укомплектований російськими кадровими військовими частинами, який розташованими вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону та виконує функції оперативного резерву.

Відео дня

Читайте такожУ РНБО розповіли, як Росія системно відпрацьовує нові військові технології на Донбасі

"Для командування корпусами створено Центр територіальних військ, підлеглий Південному військовому округу ЗС РФ. Лише у 1-го і 2-го армійського корпусів на озброєнні близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем. Додайте до цього потужні угруповання в Криму і вздовж всієї українсько-російського кордону. Але Кремлю і цього мало. Розгортаються нові армії: 1-а танкова і 20-я загальновійськова Західного військового округу Росії. Завдання у них виключно наступальні", - зазначив секретар РНБО.

За його словами, в безпосередній близькості від українського кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується 150 мотострілецька дивізія.

"Росія створює потужний бойовий кулак, який може завдавати удару в напрямку України, так і в напрямку наших європейських партнерів", зазначив Турчинов.

Повне інтерв'ю читайте у свіжому випуску журналу "Новое время".