REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

«26 серпня я видав директиви нашим представникам у Тристоронній контактній групі запропонувати з 1 вересня режим повного припинення вогню. За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується – на фронті не стріляють», - заявив президент.

«За весь цей час був лише один неприцільний постріл зі стрілецької зброї, немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометів», - додав він.

Відео дня

Читайте такожЗ опівночі на Донбасі немає жодного обстрілу - Полторак

Як повідомляв УНІАН, 26 серпня представники України в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи закликали контрольованих Росією бойовиків припинити порушувати режим тиші з 1 вересня.

«Тільки на підконтрольній Україні частині Донбасу до шкіл і дитсадків підуть понад 150 тисяч дітей. Ми наполягаємо, що всі діти Донецької та Луганської областей, незалежно від місця проживання, мають право на турботу і безпеку. Саме тому Україна наполягає на повному припиненні вогню. Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все ж таки припинити стріляти», - заявила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групи, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

31 серпня прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив, що президент Порошенко очікує на рішення президента РФ Володимира Путіна щодо підтримки ініціативи України про припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.