Серед населення Донбасу продовжують рости проукраїнські настрої / Міноборони України

Бойовики готують до найвищого ступеню готовності через зростання проукраїнських настроїв на окупованому Донбасі.

Читайте такожКабмін визначив порядок позбавлення статусу учасника бойових дій

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Відео дня

«За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, серед населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей продовжують зростати проукраїнські настрої та невдоволення діями російсько-окупаційних військ. У зв’язку з цим противник збільшив кількість тренувань з приведення так званих підрозділів до вищого ступеня бойової готовності з обов’язковим відпрацюванням таких елементів, як відбиття нападів диверсійних груп та підтримки місцевого населення, а також організації кругової оборони», - сказав він.

За словами Мотузяника, на Донбасі почастішали випадки побиття мирними громадянами російських військовослужбовців.

«В результаті збільшення кількості випадків побиття місцевим населенням російських військовослужбовців обмежені звільнення особового складу», - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 14 разів порушили перемир'я в районі проведення АТО на Донбасі. За добу один український військовослужбовець отримав поранення.