Експерт заявив про значне посилення ППО України / фото twitter.com/oleksiireznikov

Система протиповітряної оборони (ППО) України відчутно посилилася. Повністю прикрити всю територію країни вона не може, але завдавати дуже важких для росіян ударів українські бійці здатні.

Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив військовий експерт Михайло Жирохов, коментуючи знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного командного пункту Іл-22.

"Вона (система ППО - УНІАН) зміцнилася ще раніше. Згадаємо травень 2023, коли були збиті літаки над Брянщиною, згадаємо грудень 2023, коли на тому ж Херсонському напрямку були збиті відразу три Су-34. Це триваючий поступовий процес", - сказав він.

Відео дня

Експерт додав, що, ймовірно, це спланована операція, спланована акція.

"Отже - так, наша ППО посилилася. Але говорити, що ми можемо повністю прикрити всю територію України, ми поки не можемо. Проте, ми здатні завдавати дуже важких для росіян ударів", - констатував Жирохов.

Знищення літаків А-50 та Іл-22

Як писав УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявити, що за попередніми даними, у знищених літаках РФ летів один з російських генералів.

Він акцентував відповідна інформація не на 100% достовірна: "Вона потребує уточнення".

Вас також можуть зацікавити новини: