Коваленко назвав у цифрах, скільки військових РФ є в Україні на кінець лютого / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото wikimedia.org

Скільки військ РФ зараз перебуває в Україні - військово-політичний аналітик Олександр Коваленко назвав у цифрах масштаби угруповання ворожої РОВ станом на кінець лютого.

Він зазначив, що йдеться про інший обсяг порівняно зі статистикою, яка проглядалася на початку місяця. Різниця становить мінус 4 тисячі.

"Станом на початок лютого угруповання РОВ в Україні становило понад 470 тисяч тіл. Станом на кінець лютого ця чисельність знизилася до майже 466 тисяч", - сказав Коваленко.

За його словами, важливо розуміти, звідки саме з'явилися ці цифри. Адже спочатку йшлося про угруповання всього у 180 тисяч росіян.

"Річ у тім, що угруповання РОВ в Україні протягом минулих двох років невпинно зростало. Практично щомісяця воно не зменшувалося, а збільшувалося на +5, +10, +20 тисяч, але зростало за рахунок не тільки стабільної компенсації втрат, а й додаткової відправки людського ресурсу в зону БД", - пояснив аналітик.

Коваленко акцентував, що в числах під кінець цього лютого ми бачимо перший випадок такого масштабного скорочення військ РФ. Майже аналогічний рекорд проглядається по БМП і артилерії: їх стало менше на 200 одиниць і 600 стволів відповідно, уточнив оглядач.

"Зазначу, це все відбувається як при працюючому ВПК і постійному постачанні техніки, так і при мобілізаційних процесах, які оперативно вирішують питання з людськими втратами", - вказав він.

Аналітик підсумував, схоже, є певний збій у налагодженому механізмі РФ з нарощування потенціалу і компенсації фронтових втрат.

Лютий 2024 року стане першим місяцем, який командування РОВ закриє за низкою показників у "мінусі", акцентував Коваленко.

Експерт назвав втрати України у війні

Напередодні колишній радник прем'єра-легенди Британії Маргарет Тетчер Філіп Карбер озвучив приблизні втрати армії України у війні. Свою думку він висловив у рамках інтерв'ю "Голосу Америки".

Він вважає, що йдеться про 250 тисяч українських військових. Карбер каже, що ця цифра не остаточна, але дуже ймовірна. Важливо зазначити, що йдеться про військових, які вивели з боєздатності. Тобто разом із пораненими чи полоненими включно. Серед них кількість убитих - на рівні 50 тисяч.

Вас також можуть зацікавити новини: