170 000 снарядів до кінця березня не вирішать глобальне питання дефіциту для України, вважає аналітик Коваленко / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/ukroboronprom

Аналітик засумнівався, що 170 тисяч артилерійських снарядів від ЄС, які напередодні анонсував міністр Кулеба, "врятують" Україну.

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, це ресурс на місяць. Тобто, для України це лише проміжний варіант у вирішенні питання дефіциту.

"Для розуміння, при настрілі 5 тисяч на добу - це ресурс на місяць. Тобто, ситуативне вирішення питання з дефіцитом арт-снарядів, але яке дозволить виграти час, поки вирішується інше питання - з викупом і постачанням 800 000 снарядів від однієї неназваної країни", - заявив він. 

Відео дня

Також аналітик зазначив, що Україні не тільки нічим стріляти: є проблема і з поставками засобів артилерії. Тривожить те, що нових заяв про це Захід вже давно не робив, зазначив він. 

"Можливо, це не та тема, яку зараз озвучують публічно, як це було у 2022-2023, що, звичайно, правильно... Дуже б хотілося в це вірити, з урахуванням щомісячних обсягів поставок арт-систем РОВ в зону БД і тиші про свої поставки від наших партнерів", - заявив оглядач.

Коваленко підсумував, що більше артилерійських снарядів - це добре, але ЗСУ потрібні "стволи", щоб ними стріляти.  

Євросоюз пообіцяв дати велику партію снарядів до кінця березня

24 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив, що країни ЄС мають намір поставити Україні майже 170 тисяч снарядів для артилерії до кінця березня. Відповідну заяву чиновник зробив за підсумками переговорів з главою дипломатії ЄК Жозепом Боррелем. 

Останній назвав рішення про снаряди "історичним" і нагадав, що вже почалися перші процеси в контексті початку переговорів щодо вступу України до ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини: