ЗСУ потрібні вертольоти AH-64 Apache / фото ua.depositphotos.com

Збройним силам України дуже потрібні сучасні вертольоти натівських стандартів, такі як AH-64 Apache та подібні. Про це розповів командир екіпажу вертольота Мі-8 з позивним "Гуцул" в інтерв'ю УНІАН.

"Ми знищуємо ворога, але натівське озброєння точніше. Система навігації і наведення вогню дозволяє в автоматичному режимі прокладати маршрут, виявляти ціль, виконувати стрілянину на великих відстанях. Це економить дуже багато часу, прискорює розрахунки, робота стане більш ефективною і безпечною", - зазначив він.

Пілот додав, що на Мі-8 та Мі-24 ЗСУ не можуть використовувати керовані протитанкові ракети, використовують некеровані.

Відео дня

Також військовослужбовець розповів, як бійці використовують зараз французькі вертольоти H225 Super Puma і Eurocopter EC 145: "Вони призначалися для екстреної аеромедичної евакуації в кожному обласному центрі. Ці вертольоти дуже ефективні для своїх завдань, але для ведення бойових дій вони не підходять, застосовуються для евакуації поранених".

Британія може передати Україні вертольоти Apache

Раніше повідомлялося, що Великобританія збирається передати Україні ударні вертольоти Apache AH64 E у рамках нового пакету військової допомоги. Вони здатні знищувати танки окупантів десятками.

Зазначалося, що передача вертольотів планується після того, як Україна отримає танки Challenger 2.

Вас також можуть зацікавити новини: