Арестович розповів про поточну ситуацію в Харкові, Херсоні, Мелітополі та районі ООС

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович розповів про поточну ситуацію в Харкові, Херсоні, Мелітополі та районі операції Об'єднаних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

Говорячи про Мелітополь, Арестович розповів: "Там ситуація неоднозначна, на окраїнах міста є російські війська, які пройшли з Криму. Але іншу частину утримують українські військові, які тримають оборону, не дають просуватися далі в бік Маріуполя. Командування знає про цю ситуацію і здійснює там певні заходи зі знешкодження можливого прориву до Мелітополя, в бік Маріуполя".

Відео дня

Щодо Херсону Арестович розповів, що російські війська "спробують перетнути річку Дніпро". "Шукають шляхи після того, як був знищений відомий Андріївський міст. Наші війська тримають оборону на правому березі. Ситуація керована і поки там говорити про те, що противник прорвався або наступає далі, сенсу нема", - сказав він.

Також Арестович розповів, що Харків "тримається". "Зранку відбили ще одну атаку, спробу наступу... Там ворог, я думаю, не пройде", - сказав радник керівника ОП.

Район операції Об'єднаних сил також "тримається" і противник там зараз "практично не наступає". "Ідуть певні артилерійські "дуелі". І диверсійні групи противника спробують намацувати нашу оборону, проходи. Але багато з них знешкоджені і взяті у полон", - зазначив Арестович.