Ігнат прокоментував атаки РФ по Україні / скріншот

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував зменшення обстрілів Києва російськими окупаційними військами. Нетривала пауза в атаках на столицю може бути повʼязана з певними планами противника чи з нестачею ракет.

Як повідомляє "Укрінформ", про це ігнат розповів у Медіацентрі Україна-Укрінформ. "Згідно зі статистикою, більшість ворожих ракетних ударів по Україні завдається вночі, тому що це ускладнює роботу ППО.  Щоб ми мали доволі таки багато проблем, їх запускають з різних напрямків, різними маршрутами, що ускладнює роботу протиповітряної оборони і розосереджує увагу наших зенітників та інших фахівців, які збивають ці БПЛА", – додав він.

При цьому по "шахедах" працюють не лише сил и ППО, а й інші складові Сил оборони: крупнокаліберні кулемети, і зенітні гармати, і ПЗРК. Також роль протиповітряної оборони виконують винищувачі. Проте якщо б це були F-16, а не МІГ-29, ефективність відбиття російських атак зросла б у рази.

Відео дня

Водночас, говорячи про паузу в ракетних атаках по Києву, Ігнат закликав не розслаблятися. 

"Бувають дні, коли більше, бувають дні, коли менше. Якщо ми вже три дні не бачили обстрілів, то це не значить, що треба розслаблятися, і вони зменшилися", – наголосив речник ПС ЗСУ, зауваживши, що ворог може вести певну підготовку або переорієнтовувати свої сили на інших напрямках. 

Обстріли України: останні новини

В ніч проти 3 липня російські загарбники вчергове атакували Україну ударними дронами типу Shahed іранського виробництва та ракетами. Силам ППО вдалося знищити три крилаті ракети та вісім ударних безпілотників.

Ввечері 2 липня окупанти обстріляли Костянтинівку. Ворог вдарив по місту на Донеччині з артилерії. Постраждали двоє людей, також пошкоджено будівлі.

Вас також можуть зацікавити новини: