Авіація ЗСУ завдала нову серію ударів по окопам армії РФ / t.me/V_Zelenskiy_official

Цієї доби українські війська завдали чергових успішних ударів по російських позиціях, знищивши десятки одиниць техніки ворога, склад боєприпасів та станцію РЕБ.

Зокрема, впродовж доби українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки росіян, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Крім того, ракетні війська вдарили по двом зенітно-ракетним комплексам, 9 артилерійським засобам, складу боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби ворога.

Відео дня

Водночас, у Генштабі підкреслили, що Росія й надалі ігнорує закони та звичаї війни, обстрілюючи як військові, так і цивільні об’єкти. Зокрема, через ворожі атаки впродовж доби є поранені цивільні.

Так, РФ завдала чергового удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними безпілотниками типу "Shahed-136/131". Українським військовим вдалося збити 6 крилатих ракет та 6 "Шахедів". 

Загалом росіяни завдали 15 ракетних та 44 авіаційних ударів, а також здійснили 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та мирних населених пунктах.

Нові втрати армії РФ в Україні станом на 17 вересня

Як повідомляв УНІАН, з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні близько 272 тисяч 320 своїх військових та понад 37 тисяч одиниць своєї техніки та різноманітного озброєння.

Зокрема, впродовж минулої доби українські захисники та захисниці ліквідували 530 російських окупантів, а також 8 танків та броньовиків, 15 артсистем, 4 засоби ППО та РСЗВ, 4 безпілотники та 17 одиниць автомобільної і спеціальної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: