Бахмут фактично знищений росіянами / скріншот

Бахмут став пасткою для окупанта, наразі ворог не має ресурсу для масштабних наступальних дій, які проводилися кілька місяців тому.  Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

"Ідея Бахмута в тому, що він став пасткою для окупанта тепер. І тепер українські війська поступово, планомірно розвивають наступальні дії на флангах, так, як це вдається, з просуванням десь по 200-300-400 м на день, іноді 700 було. Це доволі-таки багато, треба розуміти, як для боїв такої інтенсивністю", - сказав він. 

За словами Мусієнка, українські військові, користуючись нагодою, розвивають цей успіх довкола Бахмута, що потенційно може призвести до напівоточення чи навіть оточення в майбутньому. 

Відео дня

"Плюс в Бахмуті зупинено просування ворога – далі за Бахмут вони вийти не можуть, у них немає такої можливості. Ситуація стабілізована, лінія оборони вибудувана в районі Часового Яру, панівні висоти контролюються українськими військами, тому глобально ми можемо констатувати: ситуація на фронті на сьогодні така, що просування і атаки ворога зупиняються по всіх напрямках", - сказав експерт. 

Мусієнко зазначив, що на сьогоднішній день масштабних наступальних дій таких, які відбувалися два, три місяці тому і раніше, з боку російських військ не спостерігається: вони на сьогоднішній день не мають ресурсу для цього.

Ситуація у Бахмуті - останні новини

Як повідомляв УНІАН, згідно зведення Генштабу, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

20 травня 2023 року ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що Бахмут був повністю захоплений окупантами.

23 травня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що певна частина Бахмута знаходиться під контролем Збройних сил України. При цьому в ISW звернули увагу на те, що Генштаб вперше з грудня 2022 року не згадав у вечірньому зведенні про ситуацію в Бахмуті.

Вас також можуть зацікавити новини: