Експерт оцінив загрозу нового наступу окупантів на Луганщині / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник вважає, що російські окупаційні війська не підуть у "великий наступ" на Луганщині. Проте він не виключає такого сценарію, оскільки вони не раз йшли на "божевільні дії".

"Поки що мені важко зрозуміти, як їм може вдатися зробити якісь проривні серйозні операції (на Луганщині – ред.). Скажімо, на глибину до 15 км, а це глибина механізованої бригади біля Бахмута, який вони нібито "взяли", і Соледар, який там уже повністю "під їхнім контролем"Від 1 серпня на цих двох напрямках вони не просунулися всього-на-всього на якихось 15 км. За рахунок чого, якої якісної техніки вони здійснять ці проривні операції? Я собі поки що це важко уявляю, але разом з тим я не виключаю їхнього божевілля", – зазначив Черник в інтервʼю ТСН

Проте, за словами полковника ЗСУ, спроби прорвати оборону українських захисників на якомусь із напрямків на Луганщині все ж будуть. 

Відео дня

"Чорнобаївка та о. Зміїний навчають нас, що вони можуть вдаватися до таких тактичних ситуацій і рішень, які з точки здорового глузду інтерпретувати неможливо. Чи будуть вони пробувати? Однозначно так. Але в якій точці та у якій спосіб – поки невідомо", – наголосив експерт.

Ситуація на Луганщині

Наприкінці грудня 2022 року аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що російські сили почали підготовку до "рішучих дій" у Луганській області. Експертам поки незрозуміло, це будуть оборонні чи наступальні операції, але вони зазначили, що це може бути "вирішальний наступ".

Вже у січні 2023 року оператори Сил спеціальних операцій разом із іншими підрозділами Сил оборони зупинили спробу наступу росіян поблизу міста Кремінна Луганської області. Атаку вдалося відбити попри те, що противник намагався застосовувати важке озброєння. 

Крім того, в Центрі національного спротиву попередили, що окупанти на Луганщині одягаються в форму Збройних сил України і готують провокації.

Вас також можуть зацікавити новини: