Українські бійці зранку знищили кілька одиниць ворожої техніки / фото ua.depositphotos.com

Ситуація біля Авдіївки складна і такою вона залишається вже протягом останного місяця, але наші бійці поблизу Степового і на коксохімічному заводі нищать ворога.

Начальник служби зв’язків з громадськістю 47 ОМБР Дмитро Лазуткін зазначив, що українські бійці нищать ворога і його техніку, зокрема, сьогодні зранку близько 6:30 було знищено чотири МТЛБ.

"Спілкувався з хлопцями, які захищають Степове, вони налаштовані по бойовому : помолилися і пішли в бій. Намагають не пускати ворога, не дають переходити за залізницю. Щодня дуже багато окупантів намагається атакувати. Ці хвилі атак практично не припинюються, а їхні втрати значно більші за втрати наших бійців", – розповів Лазуткін в ефірі телемарафону.

Відео дня

Він також зазначив, що за останні дні було багато саме стрілецьких боїв, багато було зіткнень на ближній та на середній дистанції.

"Але сьогодні землю приморозило за ніч і вже пішла бронетехніка. Змінилася тактика, але не змінилися ворожі цілі – вони хочуть захопити Авдіївку, штурмують коксохім і отримують відсіч від наших військовослужбовців", - додав начальник служби зв’язків з громадськістю 47 ОМБР.

Лазуткін зазначає, що є загроза оточення Авдіївки, бо для ворога жодних правил і звичаїв війни не існує.

"Атакують великими силами. Вочевидь стоїть наказ перед ними – захопити, оточити Авдіївку, але наразі їм це не вдається, бо  наші бійці з укріплених позицій контратакують і завдають уражень по зосередженню техніки та живої сили", - розповів він.

За його словами, в полон потрапляє не мало росіян, багато з яких деморалізовані.

"Але водначас чекати того, що хвилі атак припиняться, вочевидь, не слід, тому що їх там стимують, в тому числі, і психотропними речовами, які пригнічують відчуття страху", - повідомив Лазуткін.

Бої за Авдіївку - останні новини

За даними  Інституту з вивчення війни (ISW), ЗСУ продовжують атакувати російських окупантів на південь від Степового. А біля коксохімічного заводу і промзони Авдіївки тривають запеклі бої. Аналітики зазначили, що українські війська провели контратаку під Авдіївкою і відновили втрачені позиції. На кадрах з геолокацією видно, що українські сили атакують російські позиції в лісосмузі на південь від Степового.

Водночас російські війська продовжили наступальні операції на Авдіївському напрямку і досягли просування. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися в районі водосховища на північ від Авдіївки. Крім того, додаткові геолокаційні знімки показують, що російські війська просунулися в межах Степового в 5 км на північний захід від Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: