Екс-бойовик здався СБУ / скріншот

У Дніпропетровській області колишній бойовик "ДНР" скористався правом на повернення до мирного життя, ставши учасником програми СБУ "На тебе чекають вдома".

Читайте такожСБУ затримала екс-міліціонера, який працював на ЛНРПро це повідомляє СБУ в Дніпропетровській області в Facebook.

"Житель Донецька приєднався до незаконних збройних формувань з початку російської агресії", - йдеться в повідомленні.

При цьому в СБУ пишуть, що вступити в так звану "народну міліцію" терористичної організації "ДНР" його "змусила необхідність утримувати сім'ю".

"Наприкінці піврічного проходження служби він усвідомив безперспективність і незаконність дій окупантів і бойовиків і прийняв рішення про виїзд з тимчасово непідконтрольної України території", - повідомили в СБУ.

Зазначається, що колишній бойовик переїхав на територію Дніпропетровської області та ретельно приховував своє минуле через побоювання кримінальної відповідальності, працював на тимчасових роботах. Дізнавшись про програму СБУ, він звернувся до служби.

"Ретельна перевірка СБУ встановила, що під час участі в НЗФ чоловік не скоював тяжких і особливо тяжких злочинів", – наголошується в повідомленні.

Враховуючи ці обставини, суд звільнив бойовика "ДНР" від кримінальної відповідальності, згідно ч.2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Вас також можуть зацікавити новини