Два роки тому Сили оборони України воїни вигнали російських окупантів з Київської області / фото Facebook Андрія Нєбитова

Після деокупації в Бучі Київської області знайшли 422 убитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл. І ці цифри - не остаточні, адже є зниклі безвісти, їхній розшук триває, повідомив заступник глави Національної поліції Андрій Нєбитов у другу річницю визволення Київської області:

"На сьогодні зниклими безвісти вважаються 514 жителів Київської області. Залишаються невпізнаними 180 тіл наших громадян. Росія повинна відповісти за горе, яке принесло мирним жителям України. За кожне забране життя".

За інформацією Небитова, Національна поліція розпочала понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів Росії в Україні, з них 23 тисячі - скоєні в Київській області:

Відео дня

"Ми не дамо забути про це російським убивцям. Багатьох уже знайшли".

Окупація Бучі - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше в Офісі генерального прокурора заявили, що за час російської окупації тільки в Бучі було вбито 637 мирних жителів. 460 інфраструктурних об'єктів було пошкоджено або зруйновано.

Повідомлялося, що розслідування жахливих злочинів окупантів триває. Ідентифіковано підрозділи Збройних сил РФ, які брали участь у бойових діях у Бучанському районі. 16 російським військовослужбовцям повідомлено про підозру у скоєнні злочинів у Бучі, три обвинувальні акти скеровано до суду.

Вас також можуть зацікавити новини: