Віталій Кулик сказав, чого супротивник хоче домогтися зараз / колаж з фото УНІАН

Повномасштабна війна Росії проти України триває, і РФ хотіла б знизити на деякий час інтенсивність бойових дій.

За таких обставин говорити, що можна розтягнути в часі надання допомоги українській державі, знизити динаміку - це фактично підіграти часу для відновлення РФ, розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в інтерв’ю УНІАН.

"Росія хотіла б зараз на деякий час заморозити інтенсивність війни та наростити потенціал для подальшого наступу. Цей наступ може бути як в Україні, так і, скажімо, в інших театрах бойових дій", - сказав співбесідник.

Відео дня

За його словами, темпи відновлення ворожого військового потенціалу (мається на увазі технічного - безпілотників, важкої військової техніки, боєприпасів) такі, що супротивникам не вистачає кілька років.

Важливі новини щодо війни РФ проти України - зараз це варто знати

Українські воїни вже тривалий час ведуть контрнаступ 2023, і мають низку успіхів. РФ, своєю чергою, зазнала купи провалів на українській землі та величезних втрат. Загальні втрати ворога на 9 жовтня 2023 року становлять приблизно 282 630 супротивників. Крім того, ліквідовано 4 823 російських танки, 5 190 дронів оперативно-тактичного рівня та 1 530 крилатих ракет.

Політолог Микола Давидюк говорив, що ватажок росіян Володимир Путін під час виступу в рамках дискусійного клубу "Валдай" надіслав кілька меседжів щодо повномасштабної війни проти українців.

Вас також можуть зацікавити новини: