Росіяни будуть відповідати за війну проти України десятиліттями, вважає Самусь / фото ua.depositphotos.com

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь заявив, що за війну Росії проти України будуть відповідати всі росіяни – і морально, і фінансово. І триватиме це десятиліттями. 

"Інформаційно-психологічна операція з боку України покаже, що насправді війна вже у кожного росіянина на порозі, не треба думати, що хтось сховається. За злочини Путіна і його команди будуть відповідати всі росіяни. Усі росіяни будуть десятиліттями платити фінансово та відповідати морально за те, що зараз відбувається в Україні", – пояснив він в ефірі програми "Вердикт з Сергієм Руденком" на телеканалі "Еспресо".

Експерт додав, що в Росії вже почали боятися, що Україна може завдати ударів на більш далекі відстані. Через це росіяни запровадили заходи щодо захисту Кремля та центральних районів Москви, де розташовані так звані центри прийняття рішень.

Відео дня

"У росіян є інформація, що Україна досягла успіхів зі створення відповідної зброї дальністю, що дозволяє завдавати удари по резиденціях, штаб-квартирах. Але Україна буде бити по військових об'єктах, які будуть знижувати військові можливості Росії, можливості російських військ проводити ракетні, авіаційні удари по території України. Хоча я не виключаю ударів по центрах прийняття рішень, якщо цього буде потребувати поточний момент", – наголосив експерт.

Що відбувається в Росії: останні новини

23 січня 2023 року стало відомо, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу несподівано змінив командування Західного і Південного військових округів. За даними ЗМІ, генерал-полковник Сергій Кузовлєв очолив Південний військовий округ. Західний військовий округ, яким раніше командував Сергій Кузовлєв, очолив генерал-лейтенант Євген Нікіфоров.

Крім того, російські прикордонники не випускають вихідців з країн СНД з громадянством Росії через війну в Україні. З проблемою зіткнулися уродженці Киргизстану та Таджикистану, які намагалися виїхати на батьківщину.

При цьому через розвʼязану Росією війну проти України російський експорт сирої нафти морем скоротився після різкого зростання в попередні сім днів. Це стало найменшим припливом у військову скарбницю Кремля відтоді, як Москва направила свої війська в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: