Найманці приватної військової компанії "Вагнер" записали відеозвернення до начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Бойовики заявили, що у них нема снарядів.

Відеозвернення "вагнерівців" до Герасимова з'явилося у мережі. Його героями стали двоє найманців. Зараз вони нібито перебувають під Бахмутом Донецької області.

Під час відеозвернення "вагнерівці" назвали Герасимова "п*даром" та "чортом". За словами бойовиків, у них нема снарядів для боротьби з українськими воїнами. Через це ЗСУ вдало "мінусують" окупантів.

"П*дар та чорт й*баний, нам нема чим воювати. У нас немає снарядів. Там хлопці гинуть за нас, а ми тут сидимо, не допомагаємо. Ми хочемо роз'*бати всіх. Ми тут під Бахмутом проти всієї української армії воюємо. Де ти? Поможи нам нарешті. Назвати тебе нічим, крім одного слова - п*дар", - заявили "вагнерівці".

"Вагнер" штурмує фортецю Бахмут

Уже кілька місяців поспіль тривають безглузді штурми околиць Бахмута та інших населених пунктів Донецької області. Місто штурмують "вагнерівців", Євген Пригожин кидає у бій завербованих зеків.

Західні аналітики пов'язують таку фанатичність стратегією "вагнерівців", точніше політичними амбіціями ватажка Євгенія Пригожина. "Кухар Путіна" намагається довести російському керівництву, що саме його найманці є ефективними бійцями, а ще – заручитися підтримкою серед ультраправої аудиторії.

Втім, ПВК несе колосальні втрати. За даними ISW, темп просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнився останніми днями через втрати "Вагнера", хоча розмірковувати, чи досяг кульмінації наступ, поки зарано.

Вас також можуть зацікавити новини: