На церемонії прощання з 31-річним зеком-сиротою було близько 50 осіб / фото "Можем объяснить"

24 грудня в Петербурзі на військовій ділянці Білоостровського кладовища поховали бійця ПВК"Вагнера", колишнього ув'язненого Дмитра Меншикова.

Як пише телеграм-канал "Можем объяснить", житель північної столиці побував на заході за гроші - в якості масовки.

"Масовці платили по-різному, від 1,5-2,5 тисяч рублів, точне число сказати не можу, але близько 50 осіб. Організовано привезли на автобусах. Серед масовки більшість не мала поняття про особу героя", - розповів співрозмовник.

Відео дня

Він додав, що спочатку планувалося зібрати близько 400 осіб, але чомусь план виконати не вдалося. 

Більшість присутніх поняття не мали, кого взагалі ховають / фото "Можем объяснить"

Загиблий Дмитро Меншиков - 31-річний сирота був рекрутований Пригожиним в одній з колоній Рязанської області, де відбував покарання за збут наркотиків. Він був ліквідований в Україні в листопаді. 

Видання "Север. Реалии", що також побувало на похоронах, зазначає, що серед прибулих попрощатися були люди з регіонального відділення "Бойового братства" і молодіжного крила ЛДПР. Євген Пригожин особисто приїжджав на кладовище, де поговорив з журналістами, і поїхав, не дочекавшись самого похорону.

Ув'язнені з ПВК "Вагнера" в Україні: подробиці

Вже кілька місяців Бахмут штурмують "вагнерівці", Євген Пригожин кидає в бій завербованих зеків. Західні аналітики пов'язують таку фанатичність стратегією "вагнерівців", точніше політичними амбіціями ватажка Євгена Пригожина

За даними ISW, темп просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, уповільнився в останні дні через втрати "Вагнера".