Дмитро Кулеба / getty images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що деякі країни ухвалили безпрецедентні рішення надати Україні озброєння, бо раніше нікому його не надавали.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

Глава МЗС зазначив, що нейтральна країна Фінляндія раніше жодній країні світу не надавала військову допомогу, але тепер ухвалила рішення надати таку допомогу, вперше у своїй історії, Україні.

Відео дня

Також Швеція вирішила допомогти Україні. "Швеція надає нам допомогу вперше з 1939 року, коли допомагала Фінляндії (після нападу Радянського союзу - УНІАН)", - сказав Кулеба.

"Норвегія ухвалила виняткове рішення на підтримку України, відійшовши від політики ненадання зброї країнам поза НАТО, які перебувають у стані війни. Осло надсилає нам 2 тисячі протитанкових гранатометів", - заявив він.

"Люксембург, маленька, але горда країна, надає Україні партію сучасної протитанкової зброї. Нейтральна Австрія надсилає шоломи, захисні жилети", - додав міністр.

Крім того, за його словами, Україні вдалося домовитися з партнерами про постачання тисяч тонн пального для української техніки/

"Ми маємо всі підстави, щоб продовжувати боротьбу. Ми повинні продовжувати спротив. Ніщо не повинно нас зламати. Перша зламається система Володимира Путіна", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого в Євросоюзі узгодили пакет підтримки у розмірі 450 мільйонів євро, який передбачає надання Україні летальної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: