Зеленський і Гроссі кілька разів зустрічалися особисто / колаж УНІАН, фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський особисто пообіцяв директору МАГАТЕ Рафаелю Гроссі, що українські сили не атакуватимуть Запорізьку АЕС під час контрнаступу. Про це Гроссі розповів в інтерв’ю британському виданню The Guardian.

"Президент Зеленський особисто запевнив мене, що вони не будуть її безпосередньо бомбити або обстрілювати", — сказав Гроссі.

За словами директора МАГАТЕ, Зеленський прямо попередив його, що окрім прямих ударів по АЕС "всі інші варіанти лежать на столі".

Відео дня

Гроссі визнав, що його дуже турбує ситуація із Запорізькою АЕС, яка опинилася в епіцентрі війни між двома сторонами. 

"Що завгодно може статися в будь-який час. Мене часто запитують, чи безпечна зараз [електростанція]? Ні. Вона посеред зони бойових дій з контрнаступом", — сказав він.

Ситуація із Запорізькою АЕС – останні новини

Як писав УНІАН, експерти МАГАТЕ, які працюють на Запорізькій атомній електростанції, на початку вересня повідомили про значне зростання воєнної активності поблизу станції. Зокрема вони чули численні вибухи – ознаку наближення бойових дій, які можуть становити потенційну загрозу ядерній безпеці.

Днями очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов визнав, що спецпризначенці тричі намагалося звільнити Енергодар і Запорізьку атомну електростанцію від серпня 2022 року. Проте їм так і не вдалося закріпитися.

Вас також можуть зацікавити новини: