Доба на Донбасі пройшла "умовно" тихо / REUTERS

На Донбасі минулої доби окупанти двічі порушили режим тиші.

Про це повідомляється у ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

20 серпня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів противника не зафіксовано. Минулої доби задокументовано 2 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, неприцільні постріли з кулемету великого калібру лунали поблизу Авдіївки, а з автоматичного станкового гранатомету противник вистрілив біля Новоолександрівки, - йдеться у зведенні.

Читайте такожОбстріли зменшились до найнижчого рівня: спецпосол ОБСЄ закликала продовжувати зберігати перемир'я на Донбасі

У штабі зазначили, що оскільки постріли були провокативними, то українські військовослужбовці на них не реагували та вогонь у відповідь не відкривали.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає.

Від початку поточної доби, 21 серпня, у смугах відповідальності українських бойових бригад обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не відмічено, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша.

Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника, - йдеться у зведенні.

Крім того, в районі проведення ООС працюють сапери ДСНС, які розмінували близько дев'яти гектарів території в прифронтовому районі і передали на знищення 51 знайдений вибухонебезпечний предмет.

Новини з Донбасу: