Масштаб наступу окупантів залежить від швидкості та обсягів військової допомоги союзників, які отримають ЗСУ / фото 148-ма окрема артилерійська бригада

Керівник центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що наступ російських військ найближчим часом буде активізуватися.

"Росія буде інтенсифікувати та пожвавлювати свої удари. Для наших Сил оборони, можливо, буде ймовірність переходу до локальних контрнаступальних дій з метою звільнення певних територій і відвоювання позицій, які є для нас вигіднішими", - сказав він УНІАН.

За його словами, найближчим часом перед ЗСУ стоять кілька цілей: зупинити російський наступ, виснажити ворожі підрозділи та бути готовими до локальних контратак, аби покращити власне тактичне положення. При цьому, масштаб наступу окупантів залежить від швидкості та обсягів військової допомоги союзників, які отримають ЗСУ.

Відео дня

"Тенденції щодо цього, дійсно, доволі оптимістичні. Якщо все так і буде зберігатися, то шанси зупинити російський наступ - доволі непогані", - зазначив Мусієнко.

На його думку, росіянам варто очікувати нових сюрпризів на лівобережжі Херсонщини, і, за певних умов, взагалі готуватися до оборони.

"Що стосується наших планів, це може бути лівобережжя Херсонщини. Враховуючи, що Британська допомога, яка була нам надана, орієнтована на те, аби діяти якраз на півдні. І Storm shadow, і човни, і катери… Якщо ми доволі швидко отримаємо ATACMS, F-16, а також будемо стабільно отримувати пакети забезпечення, то шанси на перехід в локальні контратаки, а, можливо, і більші наступи, зберігаються", - додав експерт.

Війна в Україні - ситуація на фронті

За останню добу на фронті в Україні зафіксували 84 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що армія РФ завдала 13 ракетних і 51 авіаційного удару, здійснила 16 обстрілів із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах.

Вас також можуть зацікавити новини: