Найближчим часом бої посиляться / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Наступні два місяці будуть дуже складними на фронті. Російські окупанти будуть використовувати цей час, поки не надійшла допомога від західних партнерів. Про це сказав командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко в ефірі телемарафону.

"Противник розуміє, що в нього є вікно можливостей, і це вікно можливостей, орієнтовно - до двох місяців", - сказав він, коментуючи дії противника, поки Україна не отримала допомогу від Заходу.

За його словами, ворог готувався для того, щоб завдавати удари по території України.

Відео дня

"Наші міжнародні партнери дуже довго зволікали з наданням військової допомоги. Саме у зв'язку з цим, противник за останні чотири місяці мав на ряді напрямків тактичні успіхи на полі бою. Відповідно, зараз, дякуючи долі, Богу, нашим дипломатам, нарешті ми отримали цей пакет військової допомоги. Потрібен час, щоб він доїхав до передової. Зараз вже частково боєприпаси заходять, інші номенклатурні позиції. Але максимальна їх концентрація буде, орієнтовно, через півтора-два місяці. Противник це розуміє, і на всіх напрямках, користуючись резервами та тими військами, які вдалося підготувати, буде проводити активні ударні штурмові дії. Тому, об'єктивно, на превеликий жаль, найближчі два місяці будуть на фронті достатньо складними", - зауважив Федоренко.

Також він вважає, що окупанти і надалі будуть завдавати удари безпілотниками та ракетами по містах та цивільному населенню.

"Тому що ворог розуміє, що кількість ППО та боєприпасів до них та адекватна протидія набуде свого піку десь через місяць-півтора. Саме тому вони зараз будуть користуватися можливістю нанести максимальне ураження. Чи дасть це противнику повною мірою реалізувати свої задуми? На моє переконання, ні. Сили оборони достатньо потужно та плідно працюють", - сказав військовий.

Військова допомога для України

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня США виділили Україні новий пакет військової допомоги в розмірі 1 мільярд доларів. Київ отримає ракети для систем протиповітряної оборони, артилерійські снаряди та багато іншого.

Крім того днями у США офіційно підтвердили, що виділяють Україні черговий пакет військової допомоги на суму в 400 мільйонів доларів. Туди увійдуть ракети для ЗРК Patriot і Stinger, Bradley і MRAP, системи Javelin та інше. 

Водночас Велика Британія надає Україні найбільший в історії пакет військової допомоги.

Найближчим часом Італія затвердить новий пакет військової допомоги Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: