ЗСУ звільнили Урожайне / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Зараз Бердянський напрямок залишається одним з найперспективнішим з точки зору продовження наступальних дій. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону, коментуючи звільнення Силами оборони Урожайного в Донецькій області.

"Це підтверджується і звільненими населеними пунктами, великими втратами ворогами. Тут є перспектива просуватися", - наголосив експерт.

Мусієнко зазначив, що по ворогу в Урожайному був нанесений "серйозний удар". "Вони дійсно відступали, тікали, хто зміг втекти, але вони зараз закріплюються в районі Старомлинівки доволі таки потужно, там ще є сили, які готові чинити серйозний опір. Нас можуть очікувати потужні бої", - зазначив він. 

Відео дня

Мусієнко додав, що після звільнення Урожайного потрібно вирішити два завдання. "Його ворог утримував для того, щоб не давати нашим силам закріпитися в Старомайорському, вони звідти їх обстрілювати. Тому відкривається можливість для закріплення і після того рухатись далі", - зазначив він . За його словами, попереду у Сил оборони залишається на цьому напрямку великий оборонний рубіж - Старомлинівка, там де є висоти і на них артилерія. При цьому зазначив, що перед Старомлинівкою є населений пункт Завітне Бажання.

Мусієнко також зазначає, що потребує вирішення питання по вирівнюванню лінії фронту дещо західніше в районі Приютного, де тривають бої і є російські війська. "Наші сили все глибше вклинюються в тил ворога, в лінію оборони, тому треба убезпечитись від ризиків атак з флангів", - зазначив експерт.

Він зазначив, що Урожайне це перша лінія, яку проходять наші війська.  За його словами, чим більше буде знищено військ загарбників на першій лінії і на будь-якій лінії, тим менше в них буде можливостей оборонятися далі.

Звільнення Урожайного - що відомо

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра оборони Ганна Маляр сьогодні, 16 серпня, повідомила про звільнення Урожайного.

Речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов зазначив, що продовжується наступальна операція Сил оборони на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Після звільнення Урожайного ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника та ведуть контрбатарейну боротьбу.

Вас також можуть зацікавити новини: