Україна отримає бойові літаки, впевнений Резніков / REUTERS

Україна обов'язково отримає танки, бойові або реактивні літаки (F-15, F-16), а також далекобійні ракети для ураження цілей на відстані в 300 кілометрів (ATACMS).

Як заявив Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю BBC, у західних країнах "все змінюється", швидше за все, говорячи про думку партнерів щодо поставок важкого озброєння Україні.

Коментуючи ймовірну загрозу можливої ескалації війни з боку Росії, міністр різко заявив:

Відео дня

"У мене в країні війна. Вони б'ють по моїх містах, Моїх лікарнях, моїх дитячих садках, моїх школах. Вони вбили багато мирних жителів. Це армія ґвалтівників, вбивць і мародерів. Який наступний рівень ескалації?".

Винищувачі F-15 і F-16 для України - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, посол України в США Оксана Маркарова назвала роботу з питання передачі Україні винищувачів пріоритетним завданням.

До цього повідомлялося, що лідери країн НАТО почали переглядати ідею, від якої відмовилися в перші дні повномасштабної війни, а саме про надання Україні винищувачів.

На думку військового експерта Сергія Грабського, США поки не передають Україні винищувачі F-15 і F-16, зокрема, у зв'язку з тим, що під них треба розгортати ремонтно-промислову базу.